Нови успеси на драмската група O la la при СОУ Јосиф Јосифовски


На 19.3.2016 год. во просториите на МКЦ – кино Фросина, се одржа натпревар по Франкофонски средношколски театар на кој учествуваше и драмската група од нашето училиште предводена од професорката Мирјана Чамџиќ, а за сценографијата и костимографијата беше задолжена професорката по уметност Розета Картова.

Во доста силна конкуренција нашите ученици одлично се претставија и како резултат на тоа понесоа две престижни награди. Ученичката Кристина Митреска ја доби наградата најдобра актерка, а ученикот Илија Влахов најдобар актер.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money