Награди на натпревар по писмен состав на француски јазик


Здружението на професорите по француски јазик на Република Македонија (ЗПФРМ) во соработка со Францускиот институт при Француската амбасада во Скопје, организираше натпревар за писмен состав на француски јазик со наслов „Кажи ми десет збора на француски јазик“  на кој се постигнаа следните резултати:

Прво место на регионален натпревар 

Ученик: Марија Магдалена

Ментор: Мирјана Чамџиќ

Второ место на регионален натпревар:

Ученик: Сања Аризанова

Ментор: Весна Аризанова

Comments

comments

Check Also

Второ и трето место на „Лидер на струка“ за угостителско-туристичка струка

На 5.12.2018год. ( среда ) во СОУ „ Коле Нехтенин “ – Штип се оддржа натпреварот …

Powered by keepvid themefull earn money