Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“


На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три места:

I место: Ивана Јованова – ментор Александра Ќаева

II место:Aтанас Атанасов – ментор Жаклина Атанасова

III место: Сани Раденлиева – ментор Бисерка Гунова

Темата на која пишуваа беше „Влијанието на социјалните мрежи и интернетот врз јазичниот израз на младите“. Наградниот конкурс за есеј „Ацо Караманов“се одржува во рамките на Државните натпревари по предметот Македонски јазик и литература за учениците од средното образование. Го организира и спроведува Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература. Во рамките на Државните натпревари се одржува и Рецитаторски натпревар. Ученичката Марија Павлоска влезе во финалниот круг од овој натпревар, ментор Бисерка Гунова.

Comments

comments

Check Also

Второ место на натпревар за најдобра ученичка компанија

Учениците од  трета година од образовниот профил економски техничар при СОУ„ Јосиф Јосифовски“ -Гевгелија  со …

Powered by keepvid themefull earn money