Квалификација за учество на меѓународна олимпијада по физика


На државниот натпревар по физика што се одржа на 7.5.2016год. во Природно-математичкиот факултет во Скопје, учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги постигнаа следните резултати:

Трета година:

Марија Бикова – Трета награда

Ментор: Сашко Колев

Втора година

Мими Филова – Пофалница

Ментор: Рамона Панорова

Прва година:

Александар Стефанов-Пофалница

Ментор: Марија Танева

Ученичката Марија Бикова ќе добие квалификација за учество на меѓународна олимпијада по физика која ќе се одржи во Цирих, Швајцарија.

Comments

comments

Check Also

Трето место на државен натпревар „Најдобар бизнис концепт““

SBF ( Solar Bag for Future) изработена од тимот на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија освои 3 место …

Powered by keepvid themefull earn money