Златен медал на европски натпревар по латински јазик


Ученикот Кире Џотов од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија под менторство на професорката Ивана Кркотиќ Прошевска го освоија златниот медал на европскиот натпревар по латински јазик.

Натпреварот е организиран од „Euroclassica“  и се стекна со европски сертификат за латински јазик (ЕCCL).

 

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money