Еден златен медал, две бронзи и еден сребрен медал на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“


На меѓународниот фестивал за театар,музика и танц „Утринска ѕвезда“ што се одржа од 30.11.2017год. до 3.12.2017 год.  во Банско учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија со своите ментори се вратија со многубројни награди и признанија.

24296535_1906324769408521_7548436172401034876_n

Драмската група „Дон Кихот“ под менторство на професорката Даниела Џишева за претставата „Кројач на дами“ освои златен медал.

20171206-polna-torba-medali-za-gevgeliskite-akteri-i-horisti-m

20171206-polna-torba-medali-za-gevgeliskite-akteri-i-horisti-1

Сцени од изведбата на  „Кројач за дами“

Во категоријата за хор и хорско пеење, сребрен медал освои средношколскиот мешан хор под раководство на проф. Илија Атанасов.

24129846_1906330842741247_2238497996417701019_n

Драмската група „Титанија“ под менторство на професорката Жаклина Атанасова за претставите „Дон Жуан“ и „Сомнитело лице“освои бронзен медал.

24294374_1908609845846680_2580126342896440415_nСцена од изведбата на „Дон Жуан“

24296802_1908692355838429_8167479002216412800_n

Сцена од изведбата на „Сомнително лице“

“Фестивалот „Утринска ѕвезда“ работи и дејствува под заштита на УНЕСКО и има голем број настани и активности. Како и секоја година, така и оваа во него учествуваа околу 3.000 учесници од разни европски земји.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money