Државен натпревар „Лидер во економско-правна и трговска струка“


На 30.11.2015год. ( понеделник)  се одржа државниот натпревар „ЛИДЕР“ на економско-правна и трговска струка во СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија.

Проектот „ЛИДЕР НА СТРУКА“ е поддржан од страна на Министерството за образование и наука и Центарот за стручно образование и обука. Натпреварот прв пат се оддржа минатата година, каде ученичката Душица Динова под менторство на професорката Снежана Кичукова беше прогласена за Лидер во економско-правна и трговска струка.  Ова е вториот избор на лидер во економско-правна и трговска струка.

Учествуваат 12 државни училишта и 27 ученици. Учесници се ученици кои се најдобро рангирани на училишните натпревари, кои се реализираа во претходните фази и се всушности од четиритее профила во економско-правна и трговска струка- економски техничар, правен техничар, деловен секретар и банкарски техничар.

Целта е учениците да ги покажат своите знаења и способности , да се оценуват и вреднуваат нивните компетенции. Најдобрите рангирани во трите области ќе се стекнат со титула „ЛИДЕР“ во струката, а воедно и менторот ќе биде награден со соодветно признание.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money