„Ден на дрвото – Засади ја својата иднина 2015“


Се известуваат учениците и вработените од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека на ден 02.12.2015година (среда) ќе се изведува акцијата  „Ден на дрвото“- Засади ја твојата иднина 2015“.

Ќе се пошумува локацијата на месноста „Топлик“.

Место на тргнување до локацијата за пошумување ќе биде паркингот на „Солун 53“.

Учениците и вработените ќе се вклучат во оваа акција со следната динамика:

Прва година тргнува во 09.00 часот.

Втора година тргнува во 09.30 часот.

Трета година тргнува во 10.00 часот.

Четврта година тргнува во 10.30 часот.

Учениците кои патуваат ќе бидат дополнително известени за времето на тргнување на превозникот.

Денот на дрвото е наставен ден кога се изведува посебна програма, истиот нема да се одработува во сабота, заради што сите ученици и вработени задолжително треба да ја реализираат акцијата.

Comments

comments

Check Also

Дарко Папалазов најдобро рангиран ученик на Стоматолошки факултет

  Ученикот Дарко Папалазов од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ја доби стипендијата од ПЗУ „Дентиција“ Гевгелија заради …

Powered by keepvid themefull earn money