Второ место на меѓународен натпревар во Сараево


Угосителско-туристичката струка го освои второто место на меѓународниот натпревар „Туристички пазар“ ( ориг. “Turistička tržnica”)
18342694_781133895393390_940080897125941105_n

18359465_1351700538245494_7942021859869222585_o

Учениците на натреварот се претставуваат со штандови, со производи од своето поднебје кои се традиционални и белег на регионот, со реклама и говорен настап. Говорниот настап е  на мајчиниот јазик и на англиски јазик.

18073537_1329017497180465_7115178_n

Гевгелискиот туристички производ со  наслов: „Фестивалoот на смоквите – од антика до современа реалност“ беше претставен од ученичките Станија Златановиќ и Анастасија Зејринова.

18301232_780836478756465_1638761926702222104_n

18404059_1351700498245498_1925632474883844494_o

18451396_1351706688244879_3445959271869017049_o

Натпреварот се одржа во  временскиот период од 7.5.2017год. до 10.5.2017год. во Сараево и опфати угостителско-туристички училишта од Белград, Загреб, Пула, Опатија, Раб, Хвар, Лесковац,  Врњачка Бања и др.

Натпреварот е поддржан од Министерството за туризам на Босна и Херцеговина, општината Стар Град и Општина Центар (Сараево).

 

 

 

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money