Втора награда на Државен натпревар по биологија


Ученичката Цветанка Солакова од II3 клас под менторство на професорката  Андигона Костадинова ја освои втората награда на Државниот натпревар по биологија.

На државниот натпревар по биологија за ученциите од втора година беа опфатени темите биологија на клетка, основи на молекуларна биологија, правила во наследувањето, морфологија и физиологија на растенијата.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money