Во СОУ Јосиф Јосифовски слободни места за уште 132 ученика


Во тек е вториот уписен рок за ученици во прва година средно образование. Во СОУ “Јосиф Јосифовски” од Гевгелија вчера и денеска се спроведува запишувањето на ученици во прва година во вториот уписен јунски рок.

Во  ова гевгелиско средно училиште во првиот јунски уписен рок на 22 и 23 јуни во гимназиските паралелки се запишаа 78 завршени деветоодделенци а  слободни места има за уште 92 ученика. Во стручните паралелки, угостителско-техничката, машинската струка и паралелките за економски техничар беа запишани  116 ученика а слободни места има уште за 132 ученика.

Comments

comments

Check Also

Годишни сметки за 2018 година

1. Годишна сметка за 2018 година за сметка 715010824990313 Bilans na prihodi i rashodi Bilans …

Powered by keepvid themefull earn money