Бронзен медал на математичка Олимпијада


На дваесет и втората Македонска математичка олимпијада која се одржа на 04.04.2015 година на ФОН Универзитетот во Скопје, учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија постигнаа извнреден резултат. Учествуваа учениците Димитар Стефанов и Мими Филова под менторство на професорите Сашо Папалазов и Зоран Филов. Ученичката Мими Филова освои бронзен медал.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money