ПРОЕКТИ

21751408_825415494293058_3311563484805399109_n (1)

 СОУ„Јосиф Јосифовски“ се стекна со Повелба за мобилност за стручно образование и обука 

На 19.09.2017 година в.д. директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност г.  Дарко Димитров денес го додели вториот сертификат во Република Македонија за Еразмус+ Повелба за мобилност за стручно образование и обука на училиштето СОУ Јосиф Јосифовски.  Воведувањето на оваа Повелба во нашата Република, институциите, а заедно …

Read More »
13091964_662088433930348_407941431708074937_n

„Молекуларна гастрономија“- најдобро реализиран проект

На Валоризационата конференција на Националната агенција за европски програми и мобилност што се одржа на 19.12.2016год. во хотел „Континентал“, Скопје проектот „Молекуларна гастрономија“ на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беше прогласен за најдобро реализиран проект. Проектот вклучи мобилност на 22 ученика и тројца ментори во угостителското училиште во Шибеник и опфати три дисеминации на …

Read More »
14955781_1437629946266607_1011412510287582019_n

Практична обука во Ирска

Во рамки на проектот„ Воведување во електронски бизнис“ дваесет и седум ученика од образовниот профил економски техничар од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беа на двонеделна обука во Даблин, Република Ирска. Проектот е дел од програмата Еразмус+ на Националната агенција за  европски програми и мобилност, а како партнер организација е компанијата ДРЛ претставена …

Read More »
11774613_1553039771653413_164108967_n

Коњичка индустрија и туризам

Проект: Коњичка индустрија и туризам Реализирана мобилност во : Биотехничка Школа ГРМ Ново Место Програма : Еразмус + Ученици: Петров Дејан, Ангелова Наталија, Миткова Каролина, Коцева Теодора, Дрњанов Григор, Дупкарска Александра, Коцева Теодора, Старчева Дијана, Петрова Атина, Делев Мите, Танов Влатко, Бегова Андријана, Камчева Татјана, Димитрова Ана, Караќаева Стефани,Мицева Теодора, …

Read More »
20131119_202604

Молекуларна гастрономија

Проектот„Молекуларна гастрономија“ е во рамки на Програмата Еразмус + и се  имплеметира со хрватското угостителско-туристичко училиште во Шибеник, Република Хрватска, а со финансиска поддршка добиена преку Националанта агенција за европски програми и мобилност. Како современ стил на готвење што се користи во многу професионални кујни, проектот за молекуларна гастрономија овозможи …

Read More »
12042995_10207335034432401_6989870009342801595_n

Поврување, размена и делување

Општина  Гевгелија и општина Пазин заеднички го реализираат проектот „Поврзување, размена и делување “ финансиран од програмата на ЕУ „Европа за граѓаните“ кој опфаќа унапредување на долгогодишната соработка.  Двете општини ја потпишаа Повелбата за збратимување во Пазин, Хрватска на 14 септември 2015 година. Проектот официјално започна на 13 септември 2015 …

Read More »
75021_254700828024989_646461998_n

Органски кетеринг –подобрување на вештините и способностите во рамки на стандардите на ЕУ во угосителството

Заинтересирани за проширување на знаењето во полето на производството на органската храна и промовирање на нови органски производи во регионот, СОУ”Јосиф Јосифовски”–Гевгелија аплицираше со проектот “ Органски кетеринг –подобрување на вештините и способностите во рамки на стандардите на ЕУ во угосителството” во Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност  …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money