Проекти

 СОУ„Јосиф Јосифовски“ се стекна со Повелба за мобилност за стручно образование и обука 

21751408_825415494293058_3311563484805399109_n (1)

На 19.09.2017 година в.д. директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност г.  Дарко Димитров денес го додели вториот сертификат во Република Македонија за Еразмус+ Повелба за мобилност за стручно образование и обука на училиштето СОУ Јосиф Јосифовски.  Воведувањето на оваа Повелба во нашата Република, институциите, а заедно …

Read More »

Втора дисиминација на проектот „Воведување во е-бизнис“

14980720_1437626776266924_6646791084359015931_n

По повод патрониот празник на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија на 4.5.2017 год.(четврток) се одржа втората дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис во рамки на програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски програми и мобилност. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин,  а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето …

Read More »

Прва дисиминација на проектот„Воведување во е-бизнис“

DSCN3342

На 17.3.2017год.(петок) во СОУ “Јосиф Јосифовски“ се одржа првата дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис“ во рамки на програмата Еразмус+. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин, Ирска, а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето на економскиот и социјалниот развој, подобрувањето на бизнис климата и странските …

Read More »

Практична обука во Ирска

14955781_1437629946266607_1011412510287582019_n

Во рамки на проектот„ Воведување во електронски бизнис“ дваесет и седум ученика од образовниот профил економски техничар од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беа на двонеделна обука во Даблин, Република Ирска. Проектот е дел од програмата Еразмус+ на Националната агенција за  европски програми и мобилност, а како партнер организација е компанијата ДРЛ претставена …

Read More »

Дисеминација на проектот„Молекуларна гастрономија“

13103325_662077140598144_6927825313848647140_n

На 21.04.2016 год. ( четврток) во пицерија „Уно“ беше организирана дисеминација на стекнатите знаења од проектот „Молекуларна гастрономија“, трет успешен проект на училиштето во рамки на програмата Еразмус +, со поддршка на Националната агенција за европски програми и мобилност. Присутните гости имаа можност да  присуствуваат на презентацијата за молекуларна гастрономија …

Read More »

Трета дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

feb4274796d93ff716e9650163a77fb8_XL

На 20.11.2015год.“ беше реализирана  третата дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“. Десет ученика од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во рамки на групата што имаше практична обука во Биотехничката школа ГРМ, Ново Место( Словенија) ги разменија своите стекнати искуства со 10 ученика од хотелско-туристичката струка при СОУ„Јосиф Јосифовски-Гевгелија. Учениците беа вклучени …

Read More »

Втора дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

af2ef6a0e2c9c528b09655df79f3b312_XL

На 6.11.2015год. ( петок ) се одржа втората дисеминација од проектот „Коњичка индустрија и туризам“, втор успешен проект на СОУ “Јосиф Јосифовски“-Гевгелија, финансиран од Националната агенција за европски програми и мобилност, преку програмата Еразмус +. Десет ученика од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во рамки на групата што имаше практична обука во …

Read More »

Проект „Нераскинливи Врски“

71f67488b0857639cee631943a3fc6fa_XL

Техничкото средно училиште „Михајло Пупин“ од Инџија, Република Србија, во соработка со СОУ„Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија, започнаа со реализација на  проектот „Нераскинливи врски“.Основна задача и концепт на овој проект е остварување на размена на наставници и ученици со цел запознавање со начинот на работа во двете училишта. Во проектот „Нераскинливи …

Read More »

Прва дисиминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

e2bf3b11df0b872112757f1c2fee6e32_XL

Одржана е првата дисиминација на стекнатите знаења од проектот „Коњичка индустрија и туризам“. Имено, дисиминацијата се одржа во СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија пред родителите на учeниците. Презентацијата се одвиваше во два дела. Првиот дел се состоеше од презентација на мотото , мисијата, целите, организационите единиците и начин на функционирање на …

Read More »

ПРОЕКТ: „Поврзување, размена и делување“

9b2c4b44fb86522964124ed80d03c5e8_XL

Општина  Гевгелија и општина Пазин заеднички го реализираа проектот „Поврзување, размена и делување“ финансиран од програмата на ЕУ „Европа за граѓаните“ кој опфаќа унапредување на долгогодишната соработка.  Двете општини ја потпишаа Повелбата за збратимување во Пазин, Хрватска на 14 септември 2015 година. Проектот официјално започна на 13 септември 2015година кога …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money