Натпревари

Прво место за средношколскиот хор

IMG_0118-2-660x330

Хорот на  СОУ „Јосиф Јосифовски“ ја продолжи традицијата на најградуван училишен хор во Република Македонија. На овогодинешниот државен натпревар во хорско пеење,  средношколскиот мешан хор под менторство на професорот Илија Атанасов по осми пат го освои првото место. Средношколскиот хор на  „Јосиф Јосифовски“ не е само сведок за квалитетот, зрелоста …

Read More »

Второ место на меѓународен натпревар во Сараево

18342694_781133895393390_940080897125941105_n

Угосителско-туристичката струка го освои второто место на меѓународниот натпревар „Туристички пазар“ ( ориг. “Turistička tržnica”) Учениците на натреварот се претставуваат со штандови, со производи од своето поднебје кои се традиционални и белег на регионот, со реклама и говорен настап. Говорниот настап е  на мајчиниот јазик и на англиски јазик. Гевгелискиот туристички …

Read More »

Клубот ММОН од Гевгелија прогласен за најдобар клуб

download

На финалната конференција Македонски Модел на Обединети Нации (ММОН) 2017 одржана во рамките на истоимената програма што ја спроведува Коалицијата на младински организации СЕГА во соработка со организацијата Мировен Корпус во Македонија, клубот на ММОН 2017 од Гевгелија е прогласен за НАЈДОБАР КЛУБ. Во клубот се вклучени: 1. Мими Филова …

Read More »

Училишен натпревар на учениците од oбразовен профил готвач

18073502_1742355689388486_257373157_n

На 20.4.2017год.(четврток) се одржа натпревар меѓу учениците од образовниот профил готвачи на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија. Учениците беа распоредени во девет тима и под менторство на професорката Марина Калкова. Учениците приготвија шпагети болоњезе,пилешко специјал,македонски банички,тава ориз со пилешко, овошно изненадување,свински медалјони и сарма штавел. По извршената дегустација, најдобрите три тима добија можност …

Read More »

Прво и второ место на регионален натпревар по биологија

hqdefault

На регионалниот натпревар по биологија за средни училишта што се одржа на 8.4.2017 год. во нашето училиште, ученичките Цветанка Солакова од III година под менторство на професорката Андигона Костадинова и Магдалена Чолкова од IV година под менторство на професорката Лилјана Андонова го освоија првото место, а Елена Бујановиќ од III …

Read More »

Прво место за најдобар експеримент по физика

17198292_10209347275621175_1363424201_n

Во периодот од 3-5 март, 2017 година, во Алексинац се одржа „ 5.Меѓународна конференција за образованието по физика во средните училишта “. Организатори на оваа конференција се Општина Алексинац,  Друштвото на физичари во Србија, Гимназијата во Алексинац, Земјоделското училиште „Шуматовац“, Техничкото училиште „Прота Стеван Димитријевич“, Друштвото на физичари во Ниш …

Read More »

„Молекуларна гастрономија“- најдобро реализиран проект

13091964_662088433930348_407941431708074937_n

На Валоризационата конференција на Националната агенција за европски програми и мобилност што се одржа на 19.12.2016год. во хотел „Континентал“, Скопје проектот „Молекуларна гастрономија“ на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беше прогласен за најдобро реализиран проект. Проектот вклучи мобилност на 22 ученика и тројца ментори во угостителското училиште во Шибеник и опфати три дисеминации на …

Read More »

Прво место на „Лидер на струка“

15409603_10211657593746236_523505722_o

На ден 5.12.2016 година во СЕПУГС„Васил Антевски –Дрен“ Скопје се одржа Државниот натпревар „Лидер во струка“ за економско-правна и трговска струка. На напреварот учествуваа 25 ученици од 11 училишта во 4 профили. Во профилот економски теничар од 12 ученици најдобри во своите училишта, на државно ниво ученичката Елена Ѓоргиева ученичка …

Read More »

Три сребрени медали на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“

15357011_1421972531177083_400668702_n

Ученици и професори од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од 2.12.2016 до 4.12.2016 учествуваа на Меѓународниот фестивал на уметностите „Утринска ѕвезда“ кој се одржа во градот Банско, Р Бугарија. Охрабрени од минатогодишниот успех, кога драмската група под раководство на проф. Жаклина Атанасова го освоија бронзениот медал, оваа година во Фестивалот покрај драмската …

Read More »

Филмот „Граници“ награден во Њујорк

borders-foto

Филмот „Граници“ (Borders), што го снимија средношколците од Младинскиот клуб „Јоска“ при СОУ „Јосиф Јосифовски “ -Гевгелија Филип Аблаков, Матеј Аврамов, Стефан Шапкарев, Сретен Илиев и Лазе Раманчев под менторство на професорот Тони Аврамов освои две меѓународни награди на Интернационалниот видеофестивал „Плурал +“ во Њујорк. Имено, станува збор за наградите „Плурал …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money