ВЕСТИ

Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“

20180219_102340

На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три места: I место: Ивана Јованова – ментор Александра Ќаева II место:Aтанас Атанасов – ментор Жаклина Атанасова III место: Сани Раденлиева – ментор Бисерка Гунова Темата на која пишуваа беше „Влијанието на социјалните мрежи и интернетот …

Read More »

ЉУБОВ+ДАР = ХУМАНОСТ

28233566_929345240563284_1870828304_n

Средношколската заедница при СОУ „Јосиф Јосифовски“ продолжува со хуманитарните активности за помош на наши ученици кои се на лекување. За таа цел на денот на вљубените, Свети Валентин, во холот на училиштето се оддржа хуманитарен базар на кој беа споени љубовта и дарувањето кои се неодвоив дел од хуманоста. Учениците …

Read More »

Новогодишна хуманитарна претстава „Кројач за дами“

26166321_1707179099347618_1927672769303485687_n (1)

Драмската група “Дон Кихот” ја претставува комедијата “Кројач за дами” + музички и хип хоп настап ,од Ж. Фејдо во режија на проф. Даниела Џишева и сценографија- проф. Александар Јанев. Во актерската екипа се: Илија Влахов, Проше Митовски, Димитар Бучков, Надја Олумчева, Кристина Митреска, Ивана Колчева, Сања Атанасова, Александар Стефанов и …

Read More »

Награда од Париз за извонредниот есеј ,, Писмо до Марија Кири “

26034719_1710755718947222_1778613844_n

На меѓународниот литературен натпревар по повод 150 годишнината од раѓањето на Марија Кири, распишан од Меѓународната организација за Франкофонија (OIF) во соработка со Министерството за култура на Франција ученичката Марија Павлоска со нејзината јазично-научна креација ,,Писмо до Марија Кири” под менторство на професорката Мирјана Чамџиќ  доби Награда за Франкофонско пријателство-Наука …

Read More »

МИМИ ФИЛОВА ОСВОИ ПРВО МЕСТО НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ОЛИМПИЈАДА ПО ФИЗИКА

25276634_1836319803325407_396625628_n

Ученичката од четврта година во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија Мими Филова под менторство на професорката Рамона Панорова освои прво место на 5-тата Експериментална олимпијада по физика – Ден на електронот. Задачата на натпреварот беше определување на Болцманова  константа. Олимпијадата се одржа во Софија, Р. Бугарија на 9.12.2017год. На олимпијадата учествуваа 137 натпреварувачи од …

Read More »

Еден златен медал, две бронзи и еден сребрен медал на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“

24296535_1906324769408521_7548436172401034876_n

На меѓународниот фестивал за театар,музика и танц „Утринска ѕвезда“ што се одржа од 30.11.2017год. до 3.12.2017 год.  во Банско учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија со своите ментори се вратија со многубројни награди и признанија. Драмската група „Дон Кихот“ под менторство на професорката Даниела Џишева за претставата „Кројач на дами“ освои златен …

Read More »

Станија Златановиќ- лидер во образовниот профил хотелско -туристички техничар

24891396_1541376629277883_479061401_n

Ученичката Станија Златановиќ од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија, го освои првото место на натпреварот „Лидер на струка“ за образовниот профил хотелско-туристички техничар. Ученичката беше под менторство на професорите Велика Бизоева и Бранко Бизоев. Натреварот „Лидер на струка 2017“ се оддржа во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во организација на Министерството за образование, Центарот за стручно …

Read More »

Резултати од „Лидер на струка 2017“ за угостителско-туристичка струка

24852511_1540770049338541_6426613592881765563_n

ОБАЗОВЕН ПРОФИЛ: ХОТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР Место Име и презиме Училиште Вкупно освоени поени 1 Станија Златановиќ СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија 65 2 Анита Иванова СУГС „Лазар Танев“ – Скопје 57 3 Ана Угриноска СОУ „Коле Неделковски“ – Велес 40   ОБРАЗОВЕН ПРОФИЛ: УГОСТИТЕЛСКИ ТЕХНИЧАР Место Име и презиме Училиште Вкупно освоени поени 1 …

Read More »

СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија беше училиште домаќин на „Лидер на струка 2017“ за угостителско-туристичка струка

Училиште денес

На 6.12.2017год.(среда) во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија  се одржа државниот натпревар „Лидер на струка“ 2017 година за угостителско-туристичката струка во организација на Министерството за образование, Центарот за стручно образование и обука и училиштето -домаќин.  Се натпреваруваат ученици од угостителско-туристичката струка од образовните профили: хотелско-туристички техничар, угостителски техничар, готвач, келнер и слаткар. На …

Read More »

Прва награда за Атанас Атанасов на јубилејните 50 Детски Рацинови средби

23515529_1876196122421386_1961936592_n

        На 2.11.2017, во Велес, беа одбележани јубилејните 50. Детски Рацинови средби. Одбележувањето на овој значаен јубилеј, во организација на Клуб на писатели „Коста Солев Рацин“ и општина Велес, опфати широка програма со голем број учесници и добитници на наградени творби од ученици во литературен конкурс за најдобра песна и …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money