26034719_1710755718947222_1778613844_n

Награда од Париз за извонредниот есеј ,, Писмо до Марија Кири “


На меѓународниот литературен натпревар по повод 150 годишнината од раѓањето на Марија Кири, распишан од Меѓународната организација за Франкофонија (OIF) во соработка со Министерството за култура на Франција ученичката Марија Павлоска со нејзината јазично-научна креација ,,Писмо до Марија Кири” под менторство на професорката Мирјана Чамџиќ  доби Награда за Франкофонско пријателство-Наука и Јазик 2017.

На конкурсот учествуваа 167 учесници од 22 земји и 5 континенти кои ги споија науката и јазикот во  нивните оригинални дела чествувајќи го делото и животот на големата Марија Кири.

Comments

comments

Check Also

25276634_1836319803325407_396625628_n

МИМИ ФИЛОВА ОСВОИ ПРВО МЕСТО НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ОЛИМПИЈАДА ПО ФИЗИКА

Ученичката од четврта година во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија Мими Филова под менторство на професорката Рамона Панорова …

Powered by keepvid themefull earn money