14051777_10208957907778291_5145835413561460202_n

Обука за модернизација на системот за средно стручно образование


      Во рамките на тековните активности за реформи на средното стручно образование, проектот “Јакнење на доживотното учење преку модернизација на системите за средно стручно образование и образованието на возрасните“, финансиран од Европската Унија, продолжи со спроведување на предвидените активности за учење на учениците и оценување, за наставниот кадар на средните стручни училишта.      За таа цел, девет професори од средното стручно образование кои предаваат општи образовни предмети и стручни предмети во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беа на обука за наставниот кадар од средните стручни училишта на РМ за областа учење и оценување. Обуката се одржи од претставници од  Министерството за образование и наука и Британскиот совет во временскиот период од 16-ти до 19-ти август во хотел Дрим.

Comments

comments

Check Also

26166321_1707179099347618_1927672769303485687_n (1)

Новогодишна хуманитарна претстава „Кројач за дами“

Драмската група “Дон Кихот” ја претставува комедијата “Кројач за дами” + музички и хип хоп …

Powered by keepvid themefull earn money