slider-image-1-Final

Пласман меѓу 10-те финалисти на меѓународниот натпревар „Чиста технологија – направи влијание


СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија го продолжи успехот на полето на истражувачките проекти. Проектот на учениците Кире Џотов и Лазе Раманчев под менторство на професорката Андигона Костадинова е избран меѓу 10-тите финални проекти  на меѓународниот натпревар „Чиста технологија – направи влијание“ организиран од Центарот за наука,техника и едукација со седиште во Њујорк, САД.

Натпреварот за чисти технологии претставува предизвик за  учениците од средношколска возраст и има цел да го забрза подлабокото разбирање на науката, технологијата, инженерството и математиката, како и да ја зголеми конкурентноста на следните генерации на полето на иновативноста.

Comments

comments

Check Also

20180219_102340

Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“

На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три …

Powered by keepvid themefull earn money