13214864_1593903284233728_1147114087_o

Квалификација за учество на меѓународна олимпијада по физика


На државниот натпревар по физика што се одржа на 7.5.2016год. во Природно-математичкиот факултет во Скопје, учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги постигнаа следните резултати:

Трета година:

Марија Бикова – Трета награда

Ментор: Сашко Колев

Втора година

Мими Филова – Пофалница

Ментор: Рамона Панорова

Прва година:

Александар Стефанов-Пофалница

Ментор: Марија Танева

Ученичката Марија Бикова ќе добие квалификација за учество на меѓународна олимпијада по физика која ќе се одржи во Цирих, Швајцарија.

Comments

comments

Check Also

20180219_102340

Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“

На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три …

Powered by keepvid themefull earn money