IMG_0118

Прво место за средношколскиот мешан хор


Способноста за заедничко музицирање е секогаш круна на способноста и зрелоста на личноста за професионалноста во својата област.

Хорот на  СОУ „Јосиф Јосифовски“ ја продолжи традицијата на најградуван училишен хор во Р Македонија. На овогодинешниот државен натпревар во хорско пеење,  средношколскиот мешан хор под менторство на професорот Илија Атанасов повторно го освои првото место.

Средношколскиот хор на  „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија не е само сведок за квалитетот, зрелоста и ефикасноста и популарноста на училиштето, туку денес  навистина е репрезент на уметноста и културата на училиштето, но и на државата.

Comments

comments

Check Also

20180219_102340

Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“

На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три …

Powered by keepvid themefull earn money