12801398_817745581687895_5306117091481196580_n-660x330

СОУ Јосиф Јосифовски на регионален натпревар по математика со 6 наградени ученици


На одржаниот XXXIX-ти регионален натпревар по математика на кој земаа учество 93 ученици од средните училишта од регионот (Велес, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Богданци и Валандово) учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ ги постигнаа следните резултати:

Прва година:

  • Мартина Трајановска, 2-ро место, III награда (ментор-Јасмина Папалазова)
  • Снежана Јанкулова, 3-то место, III награда (ментор-Јасмина Папалазова)
  • Александар Стефанов, 5-то место, III награда (ментор-Зоран Филов)

Втора година:

  • Мими Филова, 1-во место, I награда, (ментор- Зоран Филов)

Трета година:

  • Марија Бикова, 3-то место, пофалница (ментор-Сашо Папалазов)

Четврта година:

  • Митра Костадинова, 2-ро место, пофалница (ментор-Бранко Бимбилоски)
  • 12804798_817745585021228_256409037191930155_n

Comments

comments

Check Also

20180219_102340

Награди за најдобар есеј „Ацо Караманов“

На Натпреварот  за најдобар есеј „Ацо Караманов“ учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги освоија првите три …

Powered by keepvid themefull earn money