c889234799e865bbe90cee71f6cd2e53_XL

Европски ден на јазици


Почнувајќи од 2001год.  по иницијатива на Советот на Европа, секоја година на 26-ти септември се прославуа Европскиот ден на јазиците.

 Во знак на поддршка и охрабрување на учењето  јазици низ Европа, учениците од паралелките од стручно образование изведоа културно-уметничка програма на македонски јазик, француски јазик, латински јазик и англиски јазик. Под менторство на професорите од активот по француски јазик, музичка уметност и ликовна уметност, програмата опфати музички и рецитаторски точки, како и изложба на ликовни творби.

Преку програмата учениците сакаа да ја пренесат пораката за важноста од учење јазици, интеркултурното разбирање, како и  да се промовира богатата лингвистичка и кутурна диверзификација во Европа.

 

Comments

comments

Check Also

23515529_1876196122421386_1961936592_n

Прва награда за Атанас Атанасов на јубилејните 50 Детски Рацинови средби

        На 2.11.2017, во Велес, беа одбележани јубилејните 50. Детски Рацинови средби. Одбележувањето на овој …

Powered by keepvid themefull earn money